כך תלמדו איך להרדים את התינוק שלכם

איך להרדים את התינוק

בילוי זמן איכות עם התינוק הקטן, מאפשר את הרגעים הטובים ביותר בחיים! בזמן שאתם עם הרך הנולד, אתם חווים רגעים בהם התינוק צוחק בפעם הראשונה, מדבר ומבצע פעילויות ראשונות ומרגשות. עם זאת, ישנם גם רגעים מתישים בהם התינוק מסרב לישון או "נלחם" בכם בשעת ההשכבה וזאת בעיקר משום שמסביב לתינוק ישנן לא מעט התרחשויות, קולות, תזוזות ופעילות שלא תמיד מאפשרת לו לישון ולצבור את שעות השינה להן הוא זקוק.  בכך, יקיצה באמצע הלילה והיעדר שינה במהלך היום, אינם מאפשרים את ההתפתחות הדרושה לתינוק, כמו גם שהיעדר שינה, מותיר את ההורה סחוט מעייפות. אז כיצד מטפלים בנושא? הנה כמה עצות עבור הורים מותשים:

מותר לבקש עזרה

כדי להתחיל ברגל ימין את כל נושא ההרדמות והשינה התקינה של תינוקכם, רצוי להיעזר ביועצת שינה כבר בגיל מוקדם. כיום, ישנם המון הורים שפונים אל ייעוץ מקצועי על מנת לקבל את העצות המתאימות עבור שינה טובה יותר. מלבד תהליך הלמידה שמסייע להרדים את התינוק בקלות (וזאת על מנת שגופו יתחזק, שהמערכת החיסונית תתמגן ומערכת העיכול תפעל כשורה) – ייעוץ שינה מקצועי יכול לעזור להורים להבין כיצד מנהלים נכון את התא המשפחתי, כיצד מרדימים את התינוק בצורה יעילה, כמו גם להבין מהו הגורם שהופך את היעדר השינה לנוכח בביתכם וכיצד מטפלים ומנהלים אותו.

התחילו מאפס

בכל החלטה שעושים בחיים, דרוש תהליך שדורש התמדה, הקשבה ולמידה. יש להבין כי את התהליך צריך לעבור ממש מנקודת ההתחלה, תוך שהוא דורש השקעה לא מעטה. שתפו בתהליך את הסביבה של התינוק כמו את הסבתות, המטפלות, הדודים והאחים, כך שכולם יהיו מאוחדים וחדורי מטרה.

הציבו גבולות

בכל תהליך שעוברים עם הילדים, בין אם מדובר בתינוק בן כמה חודשים לבין אם מדובר בילדים בוגרים יותר, רצוי כי הגבולות תמיד יהיו ברורים. גבולות מציבים תוך ניהול סדר יומי קבוע, מתן תשומת לב לשעות שינה קבועות, בזמן ששני ההורים צריכים להיות "בקו אחיד" בנוגע להחלטות שהם מבצעים.

זכרו! גם תינוקות בני כמה חודשים ישימו לב בחושיהם אם ישנו חשש או חוסר החלטיות באינטראקציה בין ההורים. לכן חייבים להציב גבולות ולעשות זאת בלב שלם.

הרדמה נכונה

כדי לבדוק כיצד נוח לתינוק שלכם לישון, נסו לגוון בין תנוחות השינה שלו ולהרגיל אותו לישון על הגב ועל הצד. בכך התינוק לא יתעורר בכל פעם שהוא יתהפך. אם התינוק לא יכיר את התנוחות השונות, הוא יופתע כשימצא עצמו בתנוחה לא מוכרת ואז יבכה או יתעורר.

איך להרדים את התינוק

הרגלים

אחת השיטות הנפוצות בהן נהוג להרדים תינוקות היא דרך הרגלת התינוק לישון לבד. כדי להתחיל בהרגלה, יש להשכיב את התינוק במיטה לומר לו "להניח את הראש", להתרחק בשקט מן המיטה ולצאת מהחדר, וזאת במקרים שהתינוק יודע להירדם לבד.

חשוב להימנע בעת ההשכבה מקשר עין ולאט לאט להרגיל את התינוק לישון לבד, תוך הגדלת פרקי הזמן בהם הוא נמצא לבד בחדר עד הרדמות מלאה.

הובילו את התינוק למצב שינה, אך אל תעשו זאת עבורו

 

בגילאי 8 עד 9 חודשים מרבית התינוקות לומדים לעמוד. בכך תמצאו את ילדכם עומד מידי פעם במיטה. במקרים כאלה חשוב ללמד את התינוק לחזור לישון תוך סיוע לו על ידי כיפוף ברכיו בעדינות. לאחר מכן עזרו לו לשכב במיטה בתנוחה נוחה. נסו לדבר אל התינוק תוך כדי הפעולה ולאט לאט לאפשר לו לעשות אותה לבד. בכך הוא יצליח לקשר בין תנוחת השכיבה לשינה.

תמכו זה בזה

חשוב במהלך התהליך לתמוך זה בזה. ישנם מקרים בהם ייעוץ שינה דורש השארת התינוק בחדרו ללא מתן יחס בעת בכי או התעוררות. הדבר לא פשוט ואף עלול לעורר אמוציות, וכאן דרושה תמיכה הדדית.

שמרו על סבלנות

לעיתים, עד כמה שאנו מתאמצים לשנות הרגלים והתנהגות בקרב הילדים שלנו, אנו עדיין מוצאים את עצמינו אבודים לנוכח העובדה שלא חל שינוי. במקרים כאלה דרושה סבלנות אין קץ כמו גם נחישות והבנה כי הרגלים אינם משתנים ברגע. בכך תוכלו לבצע שינוי בצורה מהירה יותר ובריאה יותר עבורכם ועבור התינוק.

השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.