טיפול בכלב חולה: איך מזהים את התסמינים?

בדיוק כמו בני אדם, גם כלבים חווים מחלות ופציעות שונות לאורך חייהם. בתור בעלי כלבים אתם בטח רוצים שהם יהיו תמיד במיטבם, ולכן חשוב להיות מודעים לשינויים בהתנהגותם ובתפקודם, שכן שינויים מסוימים עלולים להעיד על מצוקה בריאותית. זיהוי מוקדם של תסמינים של מחלה יכול לאפשר טיפול יעיל ולמנוע סיבוכים חמורים.

הכלב שלי לא אוכל – האם זה בהכרח סימן רע?

ירידה בתיאבון אצל כלבים יכולה לנבוע מגורמים שונים, כאשר חלקם יחלפו מעצמם וחלקם דורשים בירור וטיפול וטרינרי. הסיבות לחוסר התיאבון יכולות להיות שינוי בשגרה, שינוי בסוג האוכל, גיל מבוגר, בעיות בשיניים או גיל מבוגר. חשבו – האם קניתם לאחרונה סוג חדש של אוכל לכלבים? האם שיניתם משהו בשגרת היום המשותפת שלכם? האם הכלב עבר חוויה לא נעימה בימים האחרונים? המשיכו לעקוב אחרי ההתנהגות של הכלב, הציעו אוכל טעים והקפידו למלא את קערת המים שלו. אם הכלב לא אוכל במשך יותר מ-24 שעות או שאתם שמים לב לתסמינים נוספים, קחו אותו לבדיקה אצל הווטרינר.

תסמיני מחלה נפוצים אצל כלבים

שינויים בתיאבון, בהתנהגות או בהרגלי השינה, הקאות, שלשולים, שיעול, קשיי נשימה, נזלת, בעיות עור, צליעה, סימני כאב כמו יבבות וחוסר מנוחה – כל אלה יכולים להצביע על מחלות אצל כלבים. חשוב לזכור שזוהי רשימה חלקית בלבד ושקיימים תסמינים רבים נוספים. במקרה של הופעת אחד התסמינים או יותר חשוב לפנות לווטרינר בהקדם האפשרי, משום שאבחון מוקדם וטיפול יעילים יכולים למנוע סיבוכים מיותרים ולהקל על התחושות הלא נעימות שהכלב מרגיש.

מתי לפנות לווטרינר?

מומלץ לפנות לאיש מקצוע ברגע שאתם שמים לב שיש משהו לא תקין בהתנהלות של הכלב שלכם. אם הוא מפגין תסמינים חמורים, כמו כאבים בלתי פוסקים, הקאות או שלשולים מתמשכים, קשיי נשימה או כל שינוי פתאומי במצב הבריאותי, צרו קשר עם הווטרינר באופן מיידי. במקרים של מחלות חמורות הקפידו להגיע לבדיקות סדירות לפי הוראות הווטרינר כדי להבטיח שהכלב שלכם מגיב לטיפולים כמו שצריך.

 

 

איך להפוך את ההחלמה בבית לנעימה יותר?

הפכו את הסביבה לנוחה יותר בשבילו. הקצו לכלב מקום שקט ונוח לישון בו, והחליפו את המצעים אם הם מתלכלכים מהקיא שלו. הקדישו לו אזור בבית, הסירו מכשולים מהרצפה ודאגו למים נקיים במקום קרוב. מקמו את קערת האוכל לידו ומלאו אותה בכמויות קטנות בתדירות גבוהה, ודאגו לתת לו לנוח ולצבור כוחות.

טפלו בו כראוי. עקבו אחר הוראות הווטרינר בנוגע לתרופות ולטיפולים, והקפידו לתת לו תרופות בזמן ובמינון הנכון. צאו איתו לטיולים קצרים בהתאם לאישור הווטרינר, שחקו איתו במשחקים שלא דורשים ממנו הרבה מאמץ והקדישו לו תשומת לב וחיבה.

הקלו על הכאבים שהוא מרגיש. התייעצו עם הווטרינר לגבי תרופות נגד כאבים ועזרו לו לעלות ולרדת במדרגות במידת הצורך.

שמרו על סבלנות ואל תאיצו בחזרה שלו לשגרה. זכרו שההחלמה תלויה בכם ובטיפול שתספקו לו.

איך גורמים לכלבים לקחת תרופות?

במקרים מסוימים הווטרינר ימליץ לתת לכלב תרופות כדי לעזור לו להירפא ולהתאושש. הקפידו לצאת מהביקור כשאתם מבינים בדיוק מה נדרש מכם לעשות, מהו המינון המומלץ לתרופה ובאיזו דרך הכלב הולך לקבל אותה:

  • כדורים: עטפו את הכדור בחטיף טעים כמו גבינה, בשר או חמאת בוטנים. ודאו שהכלב בולע את הכדור ולא אוכל רק את האוכל ויורק את הכדור. אם הוא עדיין מסרב לבלוע את הכדור יכול להיות שתצטרכו לעזור לו. פתחו את פיו של הכלב בעדינות, הניחו את הכדור על לשונו ודחפו אותו בעדינות לאחור. לאחר מכן סגרו את פיו ושימו לב שהוא אכן בולע את הכדור.
  • תרופות נוזליות: השתמשו במזרקי פלסטיק קטנים. מדדו את הכמות הנכונה של התרופה והזריקו אותה בעדינות לפיו של הכלב. אפשרות נוספות היא לערבב את התרופה עם מעט מזון רטוב או יבש שהכלב אוהב.
  • טיפות ומשחות לאוזניים: נגבו בעדינות לכלוך מהאוזן של הכלב כך שתישאר נקייה. חשפו את פנים האוזן וטפטפו את מספר הטיפות הרצוי ישירות לתוך תעלת האוזן.
  • טיפות ומשחות לעיניים: החזיקו את ראשו של הכלב בעדינות וודאו שהעין שלו נשארת פקוחה. משכו מעט את העפעף התחתון כלפי מטה והניחו טיפה קטנה של התרופה על החלק הפנימי של העפעף התחתון. לאחר מכן שחררו את הכלב ותנו לו למצמץ.

כדי להפוך את מתן התרופות לנעים יותר אתם יכולים להחזיק קרוב אליכם חטיף ולהרגיל את הכלב שלאחר שמקבל את התרופה – הוא מקבל גם חטיף.

לסיכום

כדי לשמור על בריאותו ועל רווחתו של הכלב שלכם חשוב וכדאי להכיר את התסמינים הנפוצים של מחלות בקרב כלבים. מאמר זה תיאר כמה מהתסמינים העיקריים, אך חשוב לזכור שזוהי רשימה חלקית בלבד ושבמקרה של חשש שמשהו לא תקין אצל הכלב מומלץ לפנות בהקדם האפשרי לווטרינר. אבחון מקצועי וטיפול מותאם יבטיחו שהכלב שלכם יקבל את הטיפול הטוב ביותר ויחזור לתפקוד מלא במהירות.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא. כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.