מהרהיטים השימושיים בחדר השינה: איך בוחרים שידות לצד המיטה?

שידות לצד המיטה בחדר השינה הפכו מזמן לא רק לפריט עיצובי, אלא גם לפרקטי. אפשר להניח על השידה מגזינים, מחברת ועט, ספר לקריאה לפני השינה או פריטי איפור להתארגנות של הבוקר. שידות לצד המיטה נותנות לחדר השינה מראה מסודר ומאוזן, ומשלימות את העיצוב של החדר כולו. אז איך לבחור שידות לצד המיטה? במאמר שלפניכם פירטנו מספר היבטים שחשוב לשים אליהם לב כשבחורים שידה לחדר השינה.

המידות של השידה

הגובה והרוחב של השידה צריכים להתאים לגודל של חדר השינה. השידה מהווה רק פריט משלים בחדר השינה, ולא רהיט מרכזי בחדר, לכן עבור חדר שינה קטן ההמלצה היא לבחור בשידה קטנה ונמוכה יחסית. רכישת שידות גדולות מידי יחסית לחדר השינה עלולה ליצור עומס למראית העין ולהרוס את העיצוב של כל חדר השינה. לעומת זאת, אם מדובר בחדר שינה מרווח וגדול שאינו עמוס ברהיטים, אפשר לבחור בשידה גבוהה ורחבה יחסית. ההמלצה היא לבחור מראש את הגודל של השידה בה אתם מתעניינים, ולפי המידות הללו לחפש את השידה המתאימה ביותר.

הצורה של השידה

שידה לצד המיטה בדרך כלל תהיה מרובעת ובעלת קצוות חדים. שידה מרובעת מתאימה לסגנון העיצובי של רוב חדרי השינה, ומנגד שידה עגולה תתאים לחדרי שינה בעלי סגנון עיצובי ייחודי. בעזרת טעם אישי ומעט חוש עיצובי אפשר ליצור שילובים מסוגננים בין השידה לשאר האלמנטים בחדר השינה, למשל בבחירת שידת וינטאג' קטנה, שידה עם מגירות רבות או שידה משולחן קצה עגול. כמו כן, יש שידות שמגיעות עם מסגרת ומראה, כך שהן יכולות לשמש גם כפינת איפור או התארגנות ולהוות פריט עיצובי מרכזי יותר בחדר. הכל תלוי בטעם האישי שלכם ובסגנון העיצובי אותו תרצו להשרות בחדר השינה.

חומר הגלם ממנו בנויה השידה

שידות לצד המיטה יכולות להיות עשויות מעץ מלא, ברזל, פלסטיק או אלומיניום דמוי עץ. כל חומר הינו ייחודי, נותן את הטון העיצובי שלו ותורם לאווירה של חדר השינה:

  • חדר שינה המעוצב בסגנון כפרי – מומלץ לבחור בשידות מעץ מלא.
  • חדר שינה המעוצב בסגנון סקנדינבי – מומלץ לבחור בשידות עם אלמנטים מברזל.
  • חדר שינה המעוצב בסגנון מודרני – מומלץ לבחור בשידות מפלסטיק.

הצבע של השידה

אמנם השידה הינה רהיט משלים למיטה, אך זה לא אומר שחייבים להתאים את הצבע שלה לצבע של המיטה. אפשר ליצור ניגודיות בין הצבעים אשר ישתלבו יחדיו ויעניקו תחושה של מיטה זוגית מעוצבת. אם למשל בחרתם בגוון מיטה בהיר, תוכלו לשבור את הבהירות עם שידה קטנה בצבע נועז כמו כחול או אדום. מנגד, אם בחרתם במיטה בעלת צבע בולט, תוכלו לעדן את ההשתלבות שלה בחדר בעזרת שידות בצבעים עדינים ורגועים יותר.

התאמת השידות אחת לשנייה

שידות לצד המיטה לא חייבות להיות זהות. מומלץ לחפש שידת צד נוספת שתשתלב עם השידה הנוכחית, אך לא תהיה בהכרח זהה אליה. שידות צד לא זהות יכולות ליצור מראה מגובש ויפה לחדר השינה, ואם בכל זאת אתם רוצים ליצור מראה סימטרי ומאוזן אפשר להשיג אותו עם פריטים אחרים, כמו זוג מנורות תואמות או יצירות אומנות תואמות מעל כל שידה.

לסיכום

בעת בחירת שידות לצד המיטה יש לבדוק מהן המידות והצורה של השידה הרצויה, מהו חומר הגלם ממנו יוצרה השידה ובאילו צבעים נרצה שהשידה תהיה. כמו כן, כדאי לזכור שלא חייבים לבחור שידות תואמות, ובחירת שידות לא זהות דווקא יכולה לתרום לסגנון העיצובי של חדר השינה. התייחסות להיבטים אלה בעת בחירת שידות למיטה יכולה לסייע מאוד בתהליך בחירת השידות ובהתאמתן לחדר השינה כולו.