האם אפשר לחסוך בעלות הריביות למשכנתא? זה אפשרי, וחכם משכנתאות יכולים לעזור לכם!

אנשים שלוקחים משכנתא מבקשים להשיג משכנתא כמה שיותר נמוכה, ובאופן כללי מבקשים למצוא את העסקה הנכונה ביותר עבורם. עם זאת, יש לקחת בחשבון שגם אם לפני 5 שנים סגרתם את העסקה הכדאית ביותר מבחינתכם, אין זה אומר שאותם תנאים עדיין אידאליים ביחס למצב הנוכחי. אז בין אם עומדים לקחת משכנתא בפעם הראשונה ובין אם מבקשים למחזר משכנתא, טוב לדעת שבהחלט יש מקום להוזיל את עלויות הריבית, וזאת גם מבלי להבין את התחום בעצמכם.

מבקשים להוזיל משכנתא? יש יותר מדרך אחת!

אין ספק שבכול הנוגע למשכנתא, ריבית מהווה חלק משמעותי מהגובה של ההחזר. כיצד אם כן ניתן להוזילה? ובכן יש יותר מדרך אחת. ניתן למחזר את המשכנתא הנוכחית ובכך להטיב את התנאים ולחסוך לא מעט (גם אם על הדרך נדרשים לשלם עמלות). ניתן לערוך מכרז ריביות בין שורה של בנקים למשכנתאות. ניתן לשחק בין ריבית משתנה לריבית קבועה. ניתן לשלם פירעון מוקדם של חלק ניכר מסך המשכנתא, ולו בעקבות כניסה של סכום משמעותי וכדומה. כאמור יש לא מעט דרכים וכל דרך מצריכה הסתכלות ובחינה מושכלת. לא ממהרים לעבור קורס בתחום? מוזמנים להיעזר בחברת "חכם משכנתאות". החברה מעמידה לרשותכם יועצים מקצועיים ומנוסים, יועצים שחיים ונושמים את התחום. מעבר לכך, הצוות של "חכם משכנתאות" פועל מתוך רצון כנה לסייע, ועל כן אינו מוותר בקלות. היו בטוחים שאם רק תשבו עם החברה לפגישת ייעוץ, תזכו למצוא מגוון נתיבים מבטיחים לטובת חיסכון משמעותי בריבית.

 

 

מנצלים מצבים וחוסכים בריבית!

כפי שמתחיל להתבהר, לא חייב להשלים עם ריבית גבוהה, ופה עידו עוז, מנהל "חכם משכנתאות", מבקש לחדד שלא רק שאין להשלים עם ריביות גבוהות, אלא גם אם הריבית סבירה, עדיין מוטב לבחון אפיקים לטובת שיפור נקודת המוצא, ולו באמצעות מחזור משכנתא. שנסביר? המשק נמצא כל הזמן בתנודה (יש שינויים בריבית של בנק ישראל, יש שינויים במדד לצרכן וכדומה), כך שניתן להיות בטוחים שיש לא מעט תרחישים שניתן לנצל לטובת חיסכון בתשלומי ההחזר שנוגעים למשכנתא. מחפשים כיוון נוסף שיסייע להוזיל עלויות? ובכן אם עומדים לקחת משכנתא בפעם הראשונה וניתן לשחק מעט עם הזמנים, מוטב לקחת את ההלוואה בסוף השנה. מדוע? בסוף השנה הבנקים יותר לחוצים לעמוד ביעדים, משמע לצד ייצוג מקצועי אפשרי להשיג ריביות יותר משתלמות.

מכווצים את שיעור המימון

מי שבקיא בתחום, יודע שבין היתר גובה הריבית מושפע משיעור המימון (אותו חלק שמבקשים להלוות מהבנק, ביחס לשווי הכולל של הנכס). כך למשל אם חסר 2 מיליון ש"ח לטובת נכס שעולה 4 מיליון, הרי ששיעור המימון הנדרש הוא 50%. כאן נסביר שמבחינת הבנק יש 3 מדרגות מימון: מימון של עד 45% משווי הנכס, מימון שנע בין 45% ל 60% משווי הנכס, ומימון שמעל 60% משווי הנכס. מדוע זה חשוב? כיוון שככול ששיעור המימון יותר גבוה, כך גם הריבית תהיה יותר גבוהה. מכאן שהרבה פעמים חשוב לבחון לא רק כיצד מוזילים את הריבית, אלא גם כיצד ניתן להלוות פחות מהבנק. בנקודה זו ניתן למצוא מגוון דרכים. אפשרי לבחון בצורה מושכלת ומקיפה את סך הנכסים, החסכונות והפיקדונות. אפשר לקחת הלוואה צדדית בתנאים טובים. אפשר לפתוח חשבון פעיל בבנק שממנו לוקחים את המשכנתא ועוד.

מה עם הריבית הפרטית שלכם?

לסיכום נציין שבהחלט ניתן להוריד את הריבית, רק צריך לדעת איך, מתי ובאמצעות אלו כלים. הרעיון הוא לפצח את הנוסחה על הצד הטוב ביותר, וכיוון שמדובר בכסף שלכם, אין להתפשר על ייעוץ וליווי שאינו פחות ממקצועי ובעל רזומה מדהים. מה עתה? עוצרים לבחון כיצד ניתן להוזיל גם את הריבית שלכם, וכפי שמתחיל להתבהר, נראה שזה בהחלט אפשרי.