מה קונים לילד? השאלה הנצחית. אנו חיים אמנם בחברת השפע, בה יש כמעט הכול, אבל זה בדיוק העניין – לכל ילד ממוצע יש כבר המון דברים שהוא קיבל. הרי לא תרצו לקנות משהו שכבר יש? אם הילד חובב טכנולוגיה, העניין עשוי להיות פשוט יותר – יודעים במה להתמקד והמבחר גדול ומעניין. אלה כמה רעיונות למתנה, לילדים חובבי טכנולוגיה:
הוברבורד
הוברבורד או סקייטבורד חשמלי הוא דוגמא עדכנית למתנה טכנולוגית בולטת לילד. ניתן למצוא מוצרים אלה כיום במקומות רבים. הוברבורד הוא כלי תחבורה קטן, אשר נע במהירויות נמוכות יחסית. האנרגיה להפעלתו מגיעה מסוללות נטענות וזהו כלי חביב ופשוט ודי בטוח.
אוזניות איכותיות
פודקאסטים הם מעין שידורי רדיו באינטרנט, אשר ניתן להאזין להם גם בשידור חי וגם בגרסה מוקלטת. יש כיום פודקאסטים במגוון רחב של נושאים, כולל בתחומי הטכנולוגיה השונים. רבים מהם, זמינים להאזנה במרכז הפודקאסטים. סביר שתמצאו שם פודקאסטים מעולים, גם לילדים חובבי טכנולוגיה. מה ניתן לקנות בכיוון זה? אחת המתנות הטובות ביותר הן אוזניות איכותיות. אוזניות כאלה, תהיינה שימושיות לא רק לפודקאסטים אלא בכלל.
רחפן
רחפנים הם עוד סוג של "צעצוע" טכנולוגי שפופולארי מאוד כיום. למרות שיש לרחפנים לא מעט שימושים רציניים ומקצועיים, יש גם לא מעט רחפנים לשימוש אישי, כולל עבור ילדים. דגמים אלה, יהיו פשוטים וזולים יותר והם זמינים כיום במבחר רחב, מספקים רבים. ברכישת רחפן, שימו לב לגודל, למשקל ולטווח של המכשיר. כמובן, מאחר שמדובר במוצר שעלול "להתכסח", רצוי שהוא יהיה חזק ולא שביר מדי ושתהיה לו אחריות. מומלץ לבדוק כמובן מה אחריות זו מכסה. שימו לב כי קיימות הגבלות במסגרת החוק לצילום באמצעות רחפן, וכדאי שתכירו אותם לפני הרכישה ותסבירו אותם לילד אחריה.
לימודי תכנות
לילדים ה"מתקדמים" ביותר מבחינה טכנולוגית, למעשה הסקרנים ביותר, ניתן למצוא מתנות טכנולוגיות מתוחכמות במיוחד. כאלה, שיאתגרו אותם הרבה יותר ויתרמו להם בהתאם. Arduino הוא מעין מחשב זעיר, שנועד לבניה עצמית של מגוון מנגנונים אלקטרוניים סביבו ושהפך עם השנים לפופולארי למדי. ארדואינו בולט במיוחד באפשרויות לבצע אינטראקציה עם העולם הפיזי – למשל לבנות מערכת לבקרת מנעול, עם הקשת קוד סודי. ניתן לחשוב עליו כעל מעין לגו טכנולוגי, שמלמד יסודות של תכנות, אלקטרוניקה, רובוטיקה ועוד.
מכאנו
עוד "קלאסיקה" טכנולוגית, הן ערכות ה-Meccano. לא הכול צריך לעשות באמצעות מחשבים. יותר נכון, לא כדאי להרגיל ילדים לכך, שמחשבים עושים הכול במקומם. עדיין יש ויהיה מקום רב, לטכנולוגיה לא ממוחשבת – Low Tech ול"עבודה עם הידיים". בעוד שארדואינו נותן דגש על "עבודה עם הראש", מכאנו משלב ראש עם "ידיים". זה הוא מעין לגו מכאני למתקדמים, שמאפשר לבנות מגוון דגמים ולפתח כישורים הנדסיים, דמיון ויצירתיות.
לסיכום
ביל גייטס הבא אולי לא יצא מהילד, אבל אם תבחרו את המתנה הנכונה, בטוח שהוא יהיה מבסוט!