הגורמים לשיעול אצל ילדים הם רבים: דלקת בדרכי הנשימה (ברונכיטיס), אסתמה, דלקת ריאות, שעלת ועוד. במאמר זה נבצע סקירה אודות הגורמים לשיעול, וכיצד מטפלים.
הילד משתעל? אלו הסיבות שיכולות לגרום לכך
שיעול בקרב ילדים יכול להיות מלחיץ למדי, וזאת בשל העובדה כי מדובר בשיעול אשר לא פעם מהווה מטרד בריאותי של ממש במידה ואיננו עובר. הגורם נפוץ ביותר לשיעול אצל ילדים הוא שפעת, בשל וירוסים ויראליים. גורם נוסף לשיעול הוא ברונכיטיס המתאפיין בדלקת בצינורות הנשימה המרכזיים, ומדובר באחת הדלקות הנפוצות ביותר. חלק מהתסמינים הוא שיעול טורדני, ולכן חשוב מאוד לפנות עם הילד לרופא לצורך קבלת טיפול. ניתן לקבל מידע נוסף על ברונכיטיס, ובהתאם לכך ללמוד אודות דרכי הטיפול – בין אם מדובר בטיול קונבנציונאלי או אפילו טיפולים אלטרנטיבים, המסייעים לצורך יצירת הקלה משמעותית. מדובר בדלקת נפוצה מאוד, והיא מהווה את אחד הגורמים המרכזיים להופעה של שיעול, בעיקר אצל ילדים שנולדו פגים או ילדים עם מערכת חיסון מוחלשת.
סיבות נוספות להופעה של שיעול
שיעול מתחלק לרוב לשני סוגים: שיעול חריף הנגרם כתוצאה ממחלה או שיעול כרוני. שיעול כרוני יכול ללוות את הילד גם בבגרותו, ולכן התייעצות עם רופא היא חיונית הן לצורך בירור הגורמים ובהתאם לכך הבנה לגבי דרכי הטיפול. סיבות נפוצות לשיעול כוללים דלקת ריאות המאופיינת בשיעול רטוב כמו גם ליחה, אסתמה אשר היא תגובה דלקתית כמו גם שעלת. ע"פ הערכות, כמעט ואין ילדים שאינם סובלים משיעול לפחות פעם אחת בשנה, אולם ישנם ילדים שמגלים תסמינים של שיעול שרק הולך ומחמיר ועל כן נדרש לגבש בעבור הילד תוכנית טיפול פרטנית לצורך הקלה. לעתים תרופות סבתא יכולות לסייע, אבל כדאי להתייעץ עם גורמי מקצוע לקבלת טיפול ואבחון מדויקים.
כיצד מטפלים בשיעול?
ניתן לטפל בשיעול במספר דרכים. ראשית כל, מנוחה היא חיונית לצורך תהליך ההחלמה. נוסף לכך, חשוב להקפיד על שתייה מרובה של מים – בשל חשש מהתייבשות, כמו גם בשל הליחה הנוצרת בתהליך של השיעול. הורים רבים מכריחים את הילד לאכול, אולם חשוב לציין כי לא תמיד אוכל הוא התשובה, אלא בעיקר מנוחה – אלא אם כן לוקחים תרופות מרשם אותן נדרש לשלב עם אוכל יבש. בשנים האחרונות החלו לבצע מחקרים מקיפים בכל הקשור לשימוש בצמחי מרפא לצורך יצירת הקלה, ולמרות שאין תשובות חד משמעיות ניתן בהחלט לומר כי שילוב של הרפואה האלטרנטיבית בתהליך החלמה משיעול יכול בהחלט לדחוף ולעודד את תהליך ההחלמה, כל זאת לצד תרופות קונבנציונאליות כמו אנטיביוטיקה, אינהלציות (במקרים של ברונכיסט או אסתמה) וכן תרופות נוגדות דלקת.
זכרו, מדובר בתופעה מוכרת בספרות הרפואית ולכן הקפדה על אבחון מדויק של טיב השיעול בשילוב של כלים מהרפואה המודרנית יכולים לפתור את הבעיה באופן יעיל ואיכותי, בהתאם לחומרת השיעול ממנו סובל הילד.